Kyeopta's Blog

Entries About Linkies Stuff


D'Boss!

Annyeong.Im Fatin Yasmin .KaIHYas :#I Love Empty Forever. Im Exotics .Please Follow My Blog c:





You're Mine ! Part 4

You're Mine ! Part 4

Masa korang nak jenguk dua korang nampak dia tengah berpeluk dengan Soo Ae .

Y/n : Oppa , apa yang oppa buat ni ? Kita baru je kahwin kan . Soo Ae , aku tak sangka kau khianat aku ! Selama ni aku anggap kau BFF aku , rupanya tak ! *menangis
Kai : *Tolak Soo Ae dari pelukan dia .
Soo Ae : Yes , aku khianat kau . For your information , aku dah lama simpan perasaan Kai . Tapi kau dah rampas dia . BFF ? Yes , your my BFF tapi just sebab harta kau je .!
Y/n : Sampai hati kau Soo Ae . Kai , kau pergi jelah kahwin dengan Soo Ae tuh !  Leave me alone ! Pergi ! *Menangis . Masuk bilik .
Kai : kau ! *tunding jari dekat Soo Ae .
Soo Ae : Yes oppa . Kenapa marah marah ni ? Hmm , oppaa . Jom kahwin . Y/n kan benarkan .
Kai : Kau takpayah menggedik lah pompan . Baik kau blah sekarang sebelum aku yang buat kau blah .
Soo Ae : *lempang Soo Ae . Kau pergi blah ! Oh ya , stop call me oppa and gelarkan diri kau chagi . Geli k geli .
Soo Ae : *menangis . Siap kau , kau akan menyesal dengab perbuatan kau *blah .
Kai : Do I care ? Pergi matilah kau . Oh ya , y/n ..

--your pov--

Korang kunci pintu bilik sebab taknak kasi Kai masuk . Korang menangis sepuas-puasnya .

Y/n : Kenapa Kai buat aku macam ni ? Aku sayang dia . Kenapa dia tipu aku lagi ? Apa salah aku ?
Kai : *Ketuk pintu . Chagi , bukak lah pintu ni . Bagi oppa masuk .
Y/n : Kau blah . Aku taknak tengok muka kau lagi . Berapa kali kau nak tipu aku hah ?!
Kai : Dengar penjelasan oppa dulu.. Sebenarnya .
Y/n : Senyap !
Kai : *hampa . Tunggu je .

Kai baru teringat yang dia ada kunci bilik tu . So , dia bukak pintu slowly . Bila dia bukak , dia nampak korang dah tido . Dia perasan yang bantal korang dah basah dengan air mata korang . Mata korang pon dah bengkak . Kai rasa bersalah sangat .

Kai : Tido dah dia ni . Oppa mintak maaf ye . Bukan oppa yg peluk dia . Dia yang tetiba peluk oppa and ingat tak masa chagi nampak oppa keluar dengan yeoja lain , tu sebenarnya cousin oppa . Oppa tak pernah curang dengan chagi .
Y/n : *sedar , dengar apa yg kai cakap . Kau nak apa ? Nak tidur sini ? Tidurlah . Tidur lena lena ye *ambik bantal and selimut , tidur luar .
Kai : *tarik tangan korang . Tidurlah sini .
Y/n : *lepaskan tangan dari genggaman kai . Blah , tutup pintu kuat kuat .
Kai : *air mata menitik . Sedih . Tidur .
Y/n : *menangis sampai tertidur..

Esoknya ...

To be continue .


You're Mine ! Part 3

You're Mine ! Part 3

Korang menangis and terus menangis . Tengah syok syok korang menangis tetiba semua lampu terpadam . Tempat tu gelap tanpa sebarang cahaya . Korang takut gila .

Y/n : Kai , tolong saya . I'm scared . Awak , datanglah sini . Saya tahu awak selamat . *menangis+melalak

Suddenly , ada lagu Wolf terpasang . 11 orang laki yang menggerunkan datang kearah korang . Korang rasa takut sangat and kaki korang dah lemah . So , korang hanya redha dan terduduk . Korang menangis dalam keadaan peluk lutut.. So , korang tak nampak apa yang terjadi . Korang rasa korang dah menangis lama sangat . Tanpa berfikir korang terus angkat muka korang untuk tengok keadaan sekeliling . Rupa-rupanya Kai tengah melutut depan korang sambil hulurkan cincin yang teramat cantik .

Kai : y/n , will you be my bride ? I love you so much since I saw you . I will love you more than my love . Please ? *Aegyo
Y/n : *menangis , tak terkata . Gembira sangat .
Kai : *Lap air mata korang . Don't cry.. Kalau awak taknak terima saya , saya boleh pergi sekarang *Nak bangun .
Y/n : Apa yang awak merepek . Saya terima *tarik Kai and hug .
Kai : Yeah ! *Break hug , sarungkan cincin , kiss .

Korang nampak 11. Rupa-rupanya tu semua kawan korang and kai a.k.a EXO Members .

Hari perkahwinan korang .

Hari tu korang cantik sangat . Bila korang terserempak ...

Kai : Cantiknya chagi oppa ni. Macam bidadari *pandanf je korang .
Y/n : Manada , oppa lagi hensem .
Kai : Kita memang sepadanla . Okayla , jumpa kat pelamin . *wink
Y/n : okay *wink

Masa kat pelamin semua orang ucap tahniah kat korang . Tetiba si Soo ae tu nak bersalam dengan Kai .

Y/n : EhemEhem , aku kat sinilah . Yang kat sana tu kai .
Soo ae : Eh eh , sorryla . Salah , jeles ke . Muka korang sama sangatt . Susag nak bezakan senyum sinis kat kai .
Kai : *jeling
Y/n : Macam macam lah kau ni .

-------Skip----------

Malam tu Soo ae balik lambat sikit sebab nak sembang dengan korang...sambil tu kau ada kat dapur .
Soo ae : Beb , aku nak gi tandas jap .
Y/n : Okay .

Korang berniat nak jenguk Kai kat dapur . So , korang pergilah sana . Bila korang sampai je kat dapur korang terkejut and nak nangis sebab korang nampak Kai ...
To be continue .


You're Mine ! Part 2

You're Mine ! Part 2

Korang nampak Baekhyun bercium dengan perempuan lain .

Y/n : Op .. Oppa . Oppa buat apa ni !! *menangis
Baekhyun : kau taknampak ke aku buat apa ? Aku tengah bercium dengan girlfriend kesayangan aku .
Y/n : Girl .. Girlfriend ?
Baekhyun : Yes , girlfriend aku . Ouh , lupa nak cakap . Kita dah takd apa ape hubungan and stop call me oppa *pegang tangan perempuan tu . Blah

Korang terduduk and menangis .

Y/n : Kenapa dia buat aku macam ni ? Dia kata dia sayang aku . Apa salah aku !
Kai : Sekarang kau dah nampak dengan mata kau sendiri . Puas ? Takde gunanya kau menangis . *Blah

Korang pergi tandas nak basuh muka . Pastu korang pergi cari Kai sebab korang rasa bersalah sangat sebab tampar dia . Korang tahu dia mesti ada kat bumbung sebab time korang couple , dia memang suka duduk situ .

Y/n : *Nampak kai . Backhug dia .
Kai : *Terkejut . K .. Kau . Nak apa ??
Y/n : Aku nak mintak maaf sebab tampar kau haritu *break hug
Kai : *Tarik korang depan dia . Sokay , aku dahlama maafkan kau . Y/n , kau okay tak ni ? Kenapa mata kau bengkak ? Menangis ?
Y/n : Gumawo ^^ Taklah , mana ada aku menangis .
Kai : Tak payah tipu aku lah . Aku tahu . Dah , jom balik kelas . *pegang tangan korang
Y/n : O..okay . *blush

Lepas daripada kejadian tu korang semakin rapat dengan Kai . Lepas dah habis belajar korang kerja tempat yang sama dengan Kai and kawan baik korang , Soo Ae .
Tengah korang buat kerja , phone office korang berbunyi .

Y/n : Hello , xxxx office .
Kai : Awak , ni sayalah . Kai .
Y/n : Oh yeke . Kenapa ?
Kai : Malam nanti jumpa saya dekat xxx pukul 8.00 . Pakai cantik cantik tau .
Y/n : Okay .

Malam tu korang dah sampai kat xxx . Korang tunggu punya tunggu sampai pukul 9 . Tetiba kai call .

Y/n : Kai ! Kenapa tak sampai lagii ?
Kyungsoo : Y/n , ni kyungsoo . Kai kemalangan .
Y/n : Apaa ?!
Kyungsoo : Awak tunggu je kat situ .

Korang pon tunggu je kat situ sambil menangis . Tetiba .

Xxx : .....


You're Mine Part 1

You're Mine ! Part 1

Korang ni budak hot kat sekolah . Korang jugak antara budak paling kaya dekat sekolah . Walau macam mana pon korang tetap friendly . Korang ada kawan baik nama dia Soo Ae . Dulu Korang dengan Kai adalah sweet couple kat sekolah tapi dah break sebab korang nampak Kai keluar dengan perempuan lain . Sekarang ni korang couple dengan Baekhyun . Korang sayang dia sangat sangat . Tapi Kai selalu kacau hubungan korang sebab dia still cintakan korang .

Kai : (y/n) !
Y/n : Kau nak apa lagi hah ?
Kai : Aku just nak bagitahu kau pasal Baekhyun tu . Dia tu playboy . Dia just nak mempermainkan kau !
Y/n : Kau jangan berani-berani nak kutuk dia . Kau ingat kau baik sangat . Kau cermin diri kau sebelum dulu sebelum nak kutuk dia !
Kai : Tapi ...
Y/n : Takde tapi tapi .. *Blah
Kai : *sedih

Petang tu korang hang dengan Beakhyun kat taman favourite korang .

Baekhyun : Chagi , nak tahu something tak ?
Y/n : Apedia ?
Baekhyun : Oppa sayang chagi sangat sangat .
Y/n : Chagi pon sayang oppa jugak .
Baekhyun : Saranghaeyo . *kiss
Y/n : Saranghae ^^ *Blush
Baekhyun : Alaahaii , cutenya dia blush.
Y/n : Eh , manada chagi blush . Cuaca panas la . Tu muka chagi merah .
Baekhyun : Eleh , tak payah nak cover lah chagi oii *cubit pipi korang
Y/n : Sakitlah oppa .
Baekhyun : Chagi oppa dah marah la . Meh sini oppa tenangkan *kiss . Lari
Y/n : Oppaaaa ! *kejar
Baekhyun : Warghhh , bigfoot datang menyerang .
Y/n : *dapat tangkap and terus jatuh samaSama .
Baekhyun : Hah , penatnya .
Y/n : Haah , penat3 .
Baekhyun : Hmm , chagii .
Y/n : Yes . Waeyo ?
Baekhyun : Chagi memang nak peluk oppa sampai esok ea ?
Y/n : Yah , mian . *lepaskan pelukan . Bangun .
Baekhyun : Ingatkan nak peluk lagi *wink
Y/n : Mengada la oppa ni . Jomlah balik .
Baekhyun : Khaja..

----------Skip------------

Esoknya ..

Kai : (y/n) ! Dengar sini , aku ada benda nak bagitahu kau .
Y/n : Apedia ? Cepat sikit . Aku ada banyak benda nak buat .
Kai : Aku nampak Baekhyun bercium dengan perempuan lain .
Y/n : *tamparKai . Kau jangan berani nak buat fitnah pasal dia ! Kau takd hak nak tuduh dia ! Dia sayang aku lebih dari diri dia sendiri . Kenapa kau tak puas hati sangat hah ? *lariPergiTandas

Masa dalam perjalanan nak pergi tandas korang nampak ada orang dekat bilik seni . Setahu korang bilik tu dah tak digunakan . Disebabkan korang ni pengawas . So , korang chek la ada siapa kat dalam tu . Bukak-bukak je pintu korang nampak ..

Y/n : .....!

To be continued


You Are The First and Last Part 7 ( Last )

Kyungsoo : " Awak cari cincin ni ke ? " *Tunjukkan cincin yang ada dekat tangan dia
y/n : " Awak siapa ? "
Kyungsoo : " Saya kyungsoo la . Takkan tak kenal ? "
y/n : " Bukan oppa dah mati ke ? " *Mata berair
Kyungsoo : " Oppa tak mati lagi lah sayangku . "
y/n : " Oppa tipu y/n . Tahu tak mata y/n dah bengkak sebab menangis ? " *Pegi kat kyungsoo , peluk dia .
Kyungsoo : " Oppa mintak maaf kat y/n sangat sangat . Oppa nak buat suprise . Lagipun , oppa dah rancang lama dah dengan parents y/n . "
y/n : " Appa ngan Omma pon dah tahu ? Sampai hati . "
Kyungsoo : " Comel lah muka y/n ni . Lagi-lagi dengan mata bengkak tuh . Hmm , oppa mintak maaf yer sayang ? "
y/n : " Takkesah la , yang penting oppa selamat . y/n sayang oppa sangat sangat . Janji jangan tinggalkan y/n lagi ? " *Menangis
Kyungsoo : " Hey , kenapa menangis ni ? Ye , oppa janji . Insyaallah .y/n pergi mandi dulu ye ? "
y/n : " Hah ? Okay . " *kiss pipi kyungsoo

Korang pon mandi dulu . Kyungsoo tunggu kat bilik korang . so , korang pakai baju kat dalam bilik air . Korang bukak-bukak pintu bilik air je , kyungsoo dah melutut depan tu sambil tunjuk cincin yg ada dekat kotak semalam .

Kyungsoo : " Sayang , will you marry me ? "
y/n : " Surely . " *Mata berair . Hulurkan tangan
Kyungsoo : " Thanks sayang . " *Sarungkan cincin
y/n : " Cheonmanyeo . " *Peluk kyungsoo erat-erat
Kyungsoo : " You are mine forever . "
y/n : " Yes ! You are mine to . Please be the first and last love for me . "
Kyungsoo : " Pleasurely . "

Korang pon kahwin . malam tu----

Kyungsoo : " Sayang ! "
y/n : " Nae ? "
Kyungsoo : " Jomlah masuk tido " *Wink
y/n : " Tak nak . "
Kyungsoo : " Jomlah . " *Tarik korang masuk bilik

Korang pon duduk atas katil dalam bilik . Kyungsoo dah siap baring dah .

Kyungsoo : " Baringlah ~ "
y/n : " Takutt ~ "
Kyungsoo : " Jangan risau . oppa sayang y/n sorang je . "
y/n : " Aresso . " *Baring
Kyungsoo : " Yeay ! " *Tutup lampu
( Paham Paham la -_- )

Setahun kemudian

y/n : " Abang !! Cepatlah . Sakit ni ! "
Kyungsoo : " Ye sayang . Abang datang . "

Kyungsoo bawak korang pergi hospital .

Kyungsoo : " Push , Push , Push ! "
y/n : " Argghhh ! " *Cengkam tangan Kyungsoo

Tiba-tiba

" Uwekkk " <---- Bunyi baby nangis
Kyungsoo : " Alhamdullilah , kita dapat baby girl sayang . "
y/n : " Alhamdullilah . "
Kyungsoo : *Azankan dia
y/n : *Menangis kegembiraan
Kyungsoo : *Siap azan " Kita nak namakan dia apa sayang ? "
y/n : " Hmm , kita namakan dia Choi Soo Hee . Okay ? "
Kyungsoo : " Abang sentiasa setuju dengan cadangan sayang . "

------ Home --------

y/n : *Sebok susukan baby
Kyungsoo : *Pandang je " Sayang~ Abang bosan lah . "
y/n : " Pergi lah tengok tv . "
Kyungsoo : " Tak nak . Nak syusyu ( Susu ) "
y/n : " Tak boleh . "
Kyungsoo : " Nak jugak . " *Pergi dekat ngan korang
y/n : " Eii , apenie . "
Kyungsoo : *Makin dekat
y/n : *Tutup mata
Kyungsoo : *Kiss lips korang " Abang gurau jelah . Banyak lagi susu kat dalam peti ais tu yang ada . "
y/n : " Hish abang ni . Mengada-ngada la . "
Kyungsoo : " Sampai hati sayang cakap macam tu . Abang nak merajuk pulak lah . "
y/n : " Eleh , perli nampak . "

Gelak sama-sama . Korang pun bahagia forever .

The End <3



You Are The First and Last Part 6

Esoknya korang kemas rumah sampai petang . Yelah , mestilah rumah nak kena kemas . Pakwa nak datang . Lepas dah siap kemas , korang pon mandi dan pakai cantik-cantik . Korang tunggu je Kyunsoo untuk datang . Tetiba omma dengan appa kau nak keluar .

Omma y/n : " y/n , omma dengan appa nak keluar kejap . Nak beli apa-apa yang patut untuk kyungsoo . Jalgayo . "
y/n : " Okay omma , appa . Jalgayo . "

Korang tunggu punya tunggu , tapi kyungsoo tak datang-datang lagi . Hujan pulak lebat kat luar , Korang mulalah rasa tak sedap hati . Tiba-tiba ada orang ketuk pintu rumah korang . Korang teruja sangat sebab ingatkan kyungsoo datang . Rupa-rupanya ..

y/n : " Ahh ~ Omma , appa . Kyungsoo ada ? "
Omma y/n : ....
Apaa y/n : .....
y/n : " Kenapa senyap . Omma , appa ? "
Omma y/n : " y/n , omma ngan appa harap kamu dapat bersabar ? "
y/n : " Bersabar ? Kenapa ni . y/n tak fahamlah . "
Omma y/n : " Kyungsoo baru kemalangan dan dia disahkan mati . "
y/n : " Hahahah , pandai lah omma ni buat lawak . Omma tipu je kan appa ? "
Appa y/n : " Mianheyo y/n . Harap y/n bersabar atas dugaan yang menimpa . "

Korang terduduk . Menangis teruk gila nak mampus .

Omma y/n : " Sudahla y/n . Hmm , tadi doktor ada jumpa hadiah ni kat tangan kyungsoo . Hadiah ni untuk kamu y/n .
y/n : " Haa ? Gumawo omma . " *ambik hadiah tu dari tangan omma korang

Korang pon lari masuk bilik . Bukak hadiah tu . Ada surat dengan cincin yang cantik gila .Korang lagi menagis .

Surat :
y/n ! Harini oppa gementar sangat nak datang jumpa y/n . Nak tahu sebab apa ? Sebab harini oppa nak melamar y/n . Walaupun gementar , tapi oppa gembira sangatt . oppa harap y/n dapat accept saya . Oppa sayang y/n sangat sangat . Oppa taknak kehilangan y/n . y/n tahu tak , oppa sanggup mati demi y/n . Oppa tak boleh hidup tanpa y/n . Walaupun y/n ni kuat merajuk . Tapi , oppa tak kesah because you are my everything now . Memang surat ni agak kelakar , right ? Tapi oppa nak y/n tahu yang hati oppa hanya untuk y/n sorang je . Nampak tak cincin tu ? Tu cincin untuk perkahwinan kita :) Kejap , mulai harini oppa nak y/n tukar panggilan . Taknak panggil awak saya , nak y/n paggil oppa .

---------- End of surat

Korang menangis lagi teruk bila baca surat tu . Mata korang bengkak sebab asyik menangis je . Korang pon ambik cincin tu then pakai . Lepastu korang terus tido sambil peluk surat tu .
Esonya , korang bangun dari tidur . korang masih tak dapat terima kenyataan bahawa orang yang korang sayang selama ni dah mati . Korang pon nak tengok cincin yang kyungsoo bagi tu . Korang terkejut sebab cincin tu hilang . tiba-tiba ..

Xxx : .......

To be continue

You Are The First and Last Part 5

Kyungsoo pandang je korang sampailah tetiba ..

y/n : " Arghh , mak kau hantu ! " *Peluk Kyungsoo
Kyungsoo : *Terkejut " Bukannya takut sangat pon . "
y/n : " Takutlah ! " *Buat muka comel . Peluk tangan Kyungsoo erat-erat .
Kyungsoo : " Suka hati awk lah .. Lagi awak takut lagi bagus . Boleh awak peluk saya lagi erat . "
y/n : *Lepaskan pelukan *Muka merah " Saya layan movie lagi bagus . "
Kyungsoo : " Peluk jelah lagi . Saya suka . " *Smirk . Kiss korang .

Korang buat derk je sampai lah hantu keluar lagi . Again , korang peluk Kyungsoo .Tapi kali ni korang tak lepaskan pelukan . Korang peluk je dia , taku kalau ada hantu lagi .

-- Movie End

y/n : " Yah , habis pon cerita ni . Menyeramkan , tapi best kan awak ? "
Kyungsoo : " .... "
y/n : " Awak ? " *Pandang Kyungsoo " Lahai , tidur rupanya . Comel jee . " *Kiss lips dia ( Semua dah keluar time tu )
Kyungsoo : *Sedar . Balas kiss korang . " Yeay ! Dapat kiss . Dahlah awak . Jom balik . "
y/n : " Okay . Jom . " *keluar sambil berpegangan tangan .
Kyungsoo : " Awak nak pergi tandas dulu ke ? Kalau awak nak pergi tandas saya nak singgah kedai baju depan tu . "
 y/n : " Haah , awak pergi lah dulu kedai tu . Nanti saya datang , awak tunggu ye . "

----- Skip

Kyungsoo pon hantar korang balik .

y/n : " Bye oppa ;) "
Kyungsoo : " Jalgayo . I love you .! " *Kiss korang
y/n : " I love you too . "

Kyungsoo pon balik . Time korang nak masuk rumah , korang terserempak lagi dengan Sehun .

Sehun : " Best dating ? "
y/n : " Ehh , mestilah best . Kau pergi lah dating dengan makwe kau . "
Sehun : " Aku setiap hari dating ngan makwe aku beb ;) "
y/n : " Whatever la sehun oii . Aku nak masuk umah dulu lah . "
Sehun : " Okay , bye . "

Korang masuk rumah terus rebahkan badan kat sofa .

Omma y/n : " Best dating ? "
y/n : *Haishh , soalan sama lagi . -_- " Best jee . Kenapa ? Omma nak join y/n dating ke ? "
Omma y/n : " Taklah . Manada omma nak join kamu . Omma saja je tanya . Omaa kan care pasal anak omma ni . "
Appa y/n : " y/n , Apa kata kalau kamu kahwin je dengan dia . Kan senang , tak payah nak datingDating lagi . "
y/n : " Hmm , tengoklah dulu . y/n naik dulu ye .

Korang naik bilik . Tetiba Kyungsoo text korang .

Text :
y/n sayang . Cakap kat omma ngan appa awak yang saya nak datang rumah awak malam esok . Bagitahu tahu tau  , muah ;)

Reply :
Okay , saya bagitahu . Awak nak masuk meminang saya ea ? Heheh , joke je . :)

Lepas beberapa saat , kyungsoo reply text korang .

Text :
Awak cakap macam nak je . Kalau awak nak saya okay je . Hmm , awak . saya nak tido lah .
Jalgayo sayang . I love you . Swet dreams . Muahhxx :*

Korang pon nak tido dah . Sebelum tu korang bagitahu omma ngan appa korang dulu pasal kyungsoo . Pastu korang terus tido . Esoknya ......


To be continue